12 ОПТИЧНИ ИЛЮЗИИ, които ще ПОБЪРКАТ мозъка ви!

Zamunda TV октомври 7, 2020

Днес ще ви накарам да виждате неща, които реално не са там. Мозъкът и очите ви, ще се борят, за да покажат кое всъщност е истина и кое не е! Вижте кои са най-интересните оптични илюзии, които ще побъркат мозъка ви! Гледайте!

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод “Clash3” и 3% от техника с “Clash3PC” – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай “Топ мистериите на СВЕТА” тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай “Топ мистериите на България” тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Искате ли да пътувате във времето? Оказва се, че можете лесно да го постигнете с някои от оптичните илюзии, които ще видите в това видео. Естествено не говоря буквално, но ще разберете за какво става въпрос. Още малко и серията ми развлекателно ще навърши две години! Един от най-успешните епизоди е именно този с оптичните илюзии и за това реших да направя стора част! Илюзиите, които ще видите след малко ще изиграят някои шегички на очите и мозъка, подлъгвайки ви да виждате неща, които реално не са там.

#TheClashers #Илюзии #Развлекателно

Може да ви се стори станно, но някои от картините, които ще видите са създадени именно за да се покаже колко променлив може да е мозъкът ни. Той вижда неща, които на него са му удобни, попълва цветове само заради контекста и реално ви показва това, което му се иска. Знаем, че въобрацението ни може да ни ответе на далечни плажове или планини, но ще видите една илюзия която оцветява именно един плаж, само гледайки обратните цветове.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Не знам дали има фармацевтична компания занимаваща се с подобни феномени, но в медицината тези илюзии са добре тествани. Въпреки това обаче за някои от тях няма обяснение как мозъкът ни реаги точно по този начин. Има игри, настолни или онлайн, като например шахматна дъска, с цилидър, който хвърля сянка върху нея. Цветовете на две квадратчета са видимо различни, но са всъщност еднакви. Например илюзията на Харинг / Херинг може да накара мозъкът ви да погледне закратно в бъдещето. Друга може да ви накара да виждате в миналото. Естествено това не е буквално, но ще видите за какво става въпрос в оптичните илюзии, които ще побъркат мозъка ви.

Ще видите и две танцьиорки, които се движат по определена посока, но в един момент мозъкът ни решава да промени тази посока и да ги насочи на другата страна. Все още не се знае в кой момент става това, защото при всеки е различно.

Обичате ли ягоди или други цветни плодове? Знаехте ли, че дори да ги виждаме в сив или син нюанс, мозъкът ни ги оцветява в реалният им такъв. Плодовете са едни от най-разпознаваемите предмети и ги виждаме навсякъде – в супермаркетите, в хотелите на закуска и по пазарите. За това мозъкът ни ги познава добре и може да ги оцвети подсъзнателно.

Много се надявам видеото да ви е харесало и ако е така може да оставите по един палец нагоре!

Категории
Тагове