15 ПОПУЛЯРНИ МИТА, в които хората ВЯРВАТ, но са ТОТАЛНО ГРЕШНИ

Zamunda TV август 22, 2020

Вярвате, че фрешовете са полезни? Помислете пак! Или може би, че биковете се дразнят от червено? Това са само част от митовете, които ще разбием днес. Гледайте видетото, за да разберете защо и как някои неща се оказват тотално грешни!

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод “Clash2” и 3% от техника с “Clash2PC” – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай “Топ мистериите на СВЕТА” тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай “Топ мистериите на България” тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Може би не си спомняте, но преди години даваха едно предаване по Дискавъри с името Мит Бъстърс. Тобеше с водещите Адам Савидж и Джейми, в което двамата разбиваха митове и то по много забавен начин. Аз съм им голям фен и не изпусках нито един епизод от него. Вие гледали ли сте го? Мисля, че оригиналните серии свършиха преди няколко години 2018, май беше, но аз все още си спомням уникалните неща, които правеха и които научавах от тях. Днес не знам защо ми дойде вдъхновение да изровя всеизвестни митове, в които хората все още вярваме, да ви разкажа за тях и историята им, а после точно в стил Адам и Джейми да ги разбием.

#TheClashers #Развлекателно #Митове

Сигурен съм, че някои от нещата, които предстоят да видите и чуете са ви много познати. Дори може би сте вярвали в тях с години. Пригответе се, защото за пореден път ще променя малко начина ви на мислене и ще трябва оттук нататък да приемете истината, колкото и странна да е тя.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Много от вас сигурно обичат да пият фрешове и навсякъде се говори колко полезни са те. Трябва да пием прясно изцедени плодове и зеленчуци, за витамини и за да сме здрави през зимните месеци. Няма да имаме нужда от лекарства. Пиенето на фрешове обаче се оказва не толкова полезно колкото подозираме. Ще разберете защо от новата класация на The Clashers. Хората също вярват и в друг мит: В миналото хората живеят само по 30 години. Това изобщо не е вярно, но няма да развалям изненадата. Имате ли си куче? Може би знаете мита, че една негова година е развна на 7 човешки? Този мит има интересна история, но за съжаление реално това не е така.

Баба ви казвала ли ви е, че малките мушици се казват еднодневки и живеят само един ден. Трябва да знаете, че колкото и малка да е една муха тя може да живее до една седмица. А най-разпространените видове домашни мухи могат да живеят около 4 седмици. Ако имате аквариум, то несъмнено сте чували, че златните рибки имат памет от само 3 секунди. Да, ама не. Това не е вярно и ще разберете защо в новата класация на YouTube канала The Clashers. По-пълните хора имали по-бавен метаболизъм, за това качвали килограми… Нищо подобно. Научно доказано е точно обратното – по-пълните хора са с по-бърз метаболизъм. Витамин C е следващият кандидат, около който има много митове. Един от най-силните такива е, че може да предпазва от вируси и грип. Това не е така. Витамин Ц единствено помага на нашата имунна система. Пълнолунието е тема, която е разглеждана многократно и има толкова митове около нея, че не знам откъде да започна. Добре, най-разпространеният такъв е, че води до безсъние. Колкото и експерименти да са правени, не е намерена никаква причинно-следствена връзка между здравия сън и пълната луна.

Мислите си, че най-популярният спорт в Япония е сумото? Помислете пак! Ще видите кой е той всъщност. Друг мит гласи, че дъвката ще се разгражда 7 години в стомаха. Това отново не е вярно, но ще разберете защо. Дали наистина хората са еволюирали от маймуните? Не съвсем, просто ние имаме общ предшественик, който се казва – липсващото звено. Ако си подстригвате косата, то тя ще расте по-бързо? Вярвате ли, че това твърдение е истина или не? Обичате ли да четете на по-тъмна светлина? Вероятно го избягвате, защото сте чували, че уврежда зрението. Не точно. Но няма да развалям изненадата, ще гледате сами.

Искренно се надявам класацията да ви е харесала и ако е така, може да оставите по един палец нагоре в подкрепа. Ако се абонирате за канала, ще ме направите много щастлив!

Категории
Тагове