50 Невероятни Факта за САМОЛЕТИТЕ, които ще ви накарат да ЗАТЕГНЕТЕ КОЛАНИ

Zamunda TV юни 17, 2020

Страх ли ви е да летите със самолет? Знаехтe ли, че над 50% от населението на Земята изпитва същото? Днес съм подбрал най-невероятните факти за самолетите и авиацията като цяло. Затегнете коланите и приятно гледане!

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод “Clash1” и 3% от техника с “Clash1PC” – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай “Топ мистериите на СВЕТА” тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай “Топ мистериите на България” тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Днес съм решил да отправим поглед към небето и древната мечта на хората да полетят. Самолетите направиха нашият свят много по-достъпен и близък. С тях дори и няй-далечната точна на Земята може да се достигне за няколко часа. Без съмнение авиационните машини са сред най-сложните повечето хора са пленени от тяхното функциониране. Аз съм Слави и днес искам да ви представя 50 невероятни факта за самолетите и авиацията.

#50facts #TheClashers #Airplanes

Някои самолети спокойно могат да летят над 5 часа само с един от двигателите си. Тази технология се използва от Бойнг 787 и е с случай, че във въздуха някоя от турбините се развали. Благодарение на нея ако самолета се намира далеч над океана, пилотите ще могат да достигнат сушата и да го приземят.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Често се случва пилотите да заспят докато самолета е на автопилот. Според доклад от 2017 43% от пилотите признават, че заспиват инцидентно, а 31% от тях споделят, че когато се събудили от дрямнка засичат и втория пилот да спи. Егати непукистите, кой ще управлява ако нещо стане? Въздухът в самолета е изключително сух, за това и някои хора имат проблеми. Например на най-сухото място на Земята – пустинята Мохаве влажността е 50%, при самолетите в полет обаче тя рядко надхвръля 20%. Знаехте ли, че някои самолети са по-иконимични за превоз на хора отколкото вашата кола? Например 747 на Бойнг гори 4 литра в секунда и спрямо скороста минава около 1 километър с 10 литра, но вози над 100 човека. Ако използваха коли, то същия брой хора биха изгорили то те щяха да изгорят 30 литра гориво за 1 километър.

Всеки би си помислил, че най-мръсното място в самолета би била тоалетната, нали. Да, ама не. Оказва се, че най-много микроби има на сгъваемата масичка пред всяка седалка. Бон апети 🙂 Страхувате ли се да летите със самолет? Ако да, то трябва да знаете, че това е най-сигурният транспорт във света. Всяка година повече хора умират от ритник от магаре отколкото от самолетна катастрофа. За транспорта с автомобили да не говорим. Ако някои от вас е летял през океана, сигурно е полузил пухкаво одеалце, с което да се завие и дремне. Според доклад на уол стрийк журнал, тези одеалца не се перат след всеки пътник, ами на всеки 30 дни. Стюардесите решават, кои са много нацапани и трябва да се сменят, иначе останалите отиват за ново пакетиране, ако изобщо има такова. Сладки сънища.

Тези както и много други невероятни факти за самолетите ще научите от новото видео на The Clashers!

Надявам се то да ви хареса и ако е така, ще ме зарадвате много ако оставите по един палец нагоре в подкрепа. Така помагате на канала. Ако искате може да се абонирате за още подобно съдържание. Благодаря ви.

MUSIC BY:

Griphop by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Source: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100413
Artist: http://incompetech.com/

Категории
Тагове