Бомба (2013): Season 1

Oct. 21, 2013
Твоята оценка: 0
10 1 vote

1941 година. Животът на студент във Физиката и механиката на Ленинградския индустриален институт взе драматичен обрат за един ден, точно преди пролетната сесия. Иван Гучков „удари молива“ майор Лобанов – началникът на отдела на дирекция „Разузнаване“ на Ленинградския военен окръг. Няколко месеца по-късно съветската ГРУ получава информация, че тайната разработка на мощно атомно оръжие е в разгара си в САЩ.

Съветското разузнаване решава да вербува Иван в Невада за обект „Х“ – завод за производство на обогатен уран. Така че кандидатурата на Гучков не предизвиква подозрения, не само името и външният му вид, но и биографията му се променят. Иван се трансформира в изчезналия кадет на морската пехота Стенли Либер и сега, след като е обявен за оцелял, той трябва да се ожени за годеницата на Либер Шийла. Момичето безкористно споделя всичките му неприятности с Иван и дори решава да отиде с него в Невада. Постепенно Иван забравя за собствената си булка Лика, която остава в Съветския съюз, и не е известно дали тя е оцеляла в обсадения Ленинград.

Но животът на разузнавач е непредсказуем: Шийла и след това Иван са арестувани и депортирани в Съветския съюз. Там Гучков ще трябва да премине през всички кръгове на ада, преди да започне да търси онези, които са му скъпи и от какво се нуждае.