Екатерина (2014): Сезон 2

Feb. 27, 2017
Your rating: 0
votes

1768 г. – шестата година от управлението на новата императрица, първата война с Турция започва. В същото време Екатерина II търси начин да сключи законен брак с дългогодишния си любовник Григорий Орлов. Императрицата решава да вземе при себе си сина си от Орлов – Алексей, за да го направи наследник на трона, в случай, че законният ѝ син Павел Петрович не може да има деца.

Заради нахалното и непредсказуемо поведение на Орлов и проблемите му с мъжкото здраве императрицата се отказва от идеята за брак с него и изпраща сина им Алексей в чужбина, след като се уверява, че Павел Петрович е в състояние да създаде семейство. След като се отказва от Орлов, Екатерина II започва връзка с новия си любим, Григорий Потьомкин. Следващата цел на императрицата е да намери съпруга на Павел Петрович.


1774 г. Руско-турската война завършва с победа за Русия, която установява своя протекторат над Крим и получава достъп до Черно и Азовско море.

1776 г. Екатерина II за втори път омъжва Павел Петрович.

1782 г. Екатерина II открива паметника на Петър I в Санкт Петербург и изпраща Павел Петрович със съпругата и децата им на пътуване из Европа.