ГРОБНИЦА, ДОКАЗАНО ПО-ДРЕВНА ОТ ПИРАМИДИТЕ В ЕГИПЕТ

Zamunda TVянуари 2, 2021

Днес ще ви покажа място, което е построено преди ВЕЛИКИТЕ ПИРАМИДИ в Египет. Малко хора знаят, но то се намира в България и се казва Татул. Вижте какви тайни крие то! 🔴

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод „Clash4“ и 3% от техника с „Clash4PC“ – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай НОВАТА ми книга „Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА“ с отстъпка тук: https://bit.ly/3lqComy
📙 Поръчай „Топ мистериите на СВЕТА“ тук: http://bit.ly/2O6xJXR​
📗 Поръчай „Топ мистериите на България“ тук: https://ozn.bg/2OMkauI​

Ние, българите, сме истински щастливци, че по земите ни има толкова много културни ценности. Едно от тях несъмнено е светилището край село Татул, което от край време озадачава учените. То не само е един от най-древните скални комплекси в Европа, но и обект на много разногласия. Все още не се знае категорично какво точно представлява и за какво е служило, но има някои интересни предположения.

Едното е, че Татул е светилище на Орфей, където траките са почитали тленните му останки. Други смятат, че това е гробница на цар Резос, който е загинал пред портите на Троя. Каквато и да е истината едно е доказано. Това място тук е по-древно от пирамидите в Гиза, Египет и хора от всички краища на балканския полуостров са се стичали към него. Каква ли е била причината.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Татул се намира на 15 километра от Момчилград и изчисленията показват човешко присъствие още от преди 6000 години. Представлява обработен скален масив, а неговият връх е най-интересната част от всичко. На върха му има гроб с дължина от 170 см, издялан директно в скалата. Под него, от едната страна се намира свод във формата на арка, а в него още един гроб. Някои смятат, че това е хранилище ча храна, вино и други напитки, които се поднасяли.

След археологическите разкопки става ясно, че има предмети на много различни култури. Вероятно хората са пътували от далечни краища, за да се докоснат до светилището. Това ни навежда към мисълта, че тук наистина е бил погребан велик за древните времена човек.

Надявам се, че чрез това видео сте се докоснали до това приказно място, но все пак ви препоръчвам да го посетите на живо. Пътуването до там може да комбинирате и с други интересни забележителности в Родопите. Може да отседнете на хотел в Кърджали, или околните села, в които има къщи за гости. Не пропускайте да опитате несравнимата родопска храна в някой от ресторантите.

Ако ви харесва поредицата на The Clashers, може да оставите по един палец нагоре и да се абонирате за канала.

Categories