Кое е НАЙ-ГРОЗНОВАТОТО животинче на планетата?

Zamunda TV юни 20, 2020

Знам, че всички земни твари са красиви, но да видим дали ще мислите така след тази своеобразна класация! Днес ще ви срещна с всни от най-грозноватите животинки на планетата Земя. Готови ли сте?

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод “Clash1” и 3% от техника с “Clash1PC” – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай “Топ мистериите на СВЕТА” тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай “Топ мистериите на България” тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

В класациите сме разглеждали какви ли не твари и тази тема винаги ме е вълнувала, защото аз обичам животните. Говорили сме за опасни насекоми, странни същества от дълбините, такива, които се радваме, че са изчезнали и какво ли още не. Знаете поговорката, че не бива да преценяме по външния вид и всяко животно е прекрасно, ама ще видим дали бихте пуснали вкъщи някое от животните, които следват. Може пък да носят добра душа. Аз съм слави и днес ще ви представя 10 от най-грозноватите животни на планетата.

Сигурен съм, че много от вас имат странни домашни любимци и ако искате може да споделите в коментарите какви са те. Ще се радвам да разберем, пък току виж някое от тях е в класацията.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Стартираме с нещо леко, не искам да ви стресна още от началото. Някои хора дори я определят като странно сладка. Това е дългоносата маймуна, която на вид прилича на другите примати с една разлика. Странният й голям нос, който виси над устата им. За да се хранят те дори трябва да го подбутват всеки път настрани, за да отхапят от храната си. Тука вече много от вас сигурно се смеят на името тапир, но то не идва от думата тъп колкото и да ви се иска. Тези животинки освен че носат презумции за интелигентността им, са и доста грозновати както можете да видите сами.

Аз лично си имам една категория грозновато сладки в тях влизат кучетата от породата мопс, хамелеоните, а сега на челна позиция е и филипинския дългопет. Името идва от факта, че пръстите им са несъразмерно дълги и благодарение на тях могат да скачат на разстояние от няколко метра. Главата им е почти кръгла и може да се завърта на 360 градуса. Говорили сме за тази риба от морските дълбини в предишна класация и сигурно вече сте запознати с външния и вид. Горкичката риба е призната официално за най-грозното животинче на света, макар и аз да не мисля така. Рибата капка или известа още като рибата сопол, по ясни причини, живее доста дълбоко и тялото и е съставено предимно от желатинова маса и малко мускули.

Това странно нещо на главата на звездоносата къртица и е всъщност носът, който се състои от розови, подвижни израстъка. Целите са покрити с хиляди рецептори, които помагат на картицата да се придвижва и храни.Сега какво и да си говорим прасетата не са от най-сладките животни на планетата, трябва да се съгласите с мен. Има обаче един вид, който е направо потресаващ на външен вид. Това е борнейското брадато прасе. Не знам дали само на мен ми се струва, но така нареченият Ай-ай е като мелез между къртица, плъх и извънземно. Това обаче са изключително редки лемури, известни с необичайните предни крайници. Средният пръст им е силно удължен, не за да си показват жестове един на друг ами да откриват червеи и насекоми под кората на дърветата. Тази животинка се среща на остров Мадагаскар и живее високо в горите.

Няма да подминем и света на земноводните, защото там има доста интересни обитатели. Един от тях е двуноктестата костенурка, която обаче на английски си има други име и има защо. Тук стигаме до един парадокс. Морското прасе се счита за един от най-грозните водни обитатели на планетата, но същевременно много хора дават луди пари той да краси в кавички техния аквариум. Според различните сайтове цената на черно на едно такова животинче стига до 10 000 долара. Извинявайте, не че искам да съдя ама вие бихте ли дали толкова пари за това? Стигаме до една порода котки, които са любими на някои хора, но повечето ги смята за отблъскващи. Не знам вие от кои сте, но аз самия не мога да взема решение дали ги харесвам или не. Котките сфинкс са без козина, а при някои дори липсват и характерните мустаци.

И така скъпи приятели завършва днешният ни своеобразен списък с най-грозните животинки на планетата. Ако видеото ви е харесало, не забравяйте да праснете по един лайк. Не пропускайте видео като се абонирате за канала с кампанка, става много лесно ето оттук. Някои от предните видеа може да изгледате тук и тук. Благодаря ви, че бяхте с мен, чао и до нови срещи.

Категории
Тагове