Компасът ОТКАЗА да работи в тази тракийска ГРОБНИЦА – Мистериите на България

Zamunda TV ноември 21, 2020

Дали наистина има някакви МАГНИТНИ АНОМАЛИИ или просто компаса не е качествен? Днес в новия епизод на мистериите на България посещаваме 3 загадъчни места на нашата родина – Долмените “Нъчеви Чаири”, край село Хлябово, Мезешката гробница и крепост.

✅📘 Поръчай НОВАТА ми книга “Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА” с отстъпка тук: https://bit.ly/3lqComy

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод “Clash3” и 3% от техника с “Clash3PC” – http://ozn.bg/2mn0oIf
📙 Поръчай “Топ мистериите на СВЕТА” тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📗 Поръчай “Топ мистериите на България” тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Пригответе се за един много по обширен епизод, изпълнен с невероятни пейзажи и гледки. Днес пътуваме до много интересни забележителности, които се намират в югоизточния край на България. Ако живеете наблизо и обичате да почивките, то със сигърност сте си взимали такава и сте ги посещавали. Ако сте от софийския край обаче може би ще трябва да си вземете хотел и пренощувате, защото е далеч. Спокойно в местността има страхотни ресторантчета и вино, на които може да се насладите.

#TheClashers #Mysteries #Bulgaria

Това е втори епизод от сезон 2 на Мистериите на България. Ако сте чели книгата ми, то със сигурност знаете за тези места и тяхната история. Наскоро покрай черния петък книгите ми бяха намаление и може би сте нови читатели, за това ви пожелавам много приятни моменти с тях.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Започваме днешното ни пътешествие или по-скоро екскурзия с Долмените край село Хлябово, свиленградско. Те са може би едни от най-древните постройки на територията на България и когато човек ги посети се чувства странно. Аз лично си представях как хора, от преди хиляди години са ходили там и са ги строяли. За какво обаче са служили все още е загадка. В околоността има много долмени и може да ги посетите ако имате време. В село Хлябово има къщи за гости и може да си речервирате през Booking. Определено си заслужава да им отделите време и да се полюбувате на тракийската култута, която е силно разпространена по нашите земи.

След тях отново се отправяме на път към село Мезек. Може да сте го чували, най-вече покрай прекрасното вино от този край. То се намира много близо до Гърция, само на няколко километра, но крие някои много интересни туристически места. Едно от тях е най-дългата тракийска гробница, която впечатлява не само със своите размери, но и архитектура. Пътищата до там са хубави и всичко е облагородено. Плаща се вход и е добре поддържано. В днешното видео за Мистериите на България ви разказвам за нея, как е открита и каква е историята ѝ.

Третата локация от днешната екскурзия е Мезешката крепост или по-известна като Неутзикон. Тя се намира точно над село Мезек и открива невероятни панорами. Датирана е от 11 век и е една от най-запазените крепости в България. Може би там направих едни от най-красивите си кадри с дрон. Вие може да ги оцените с коментарите. Препоръчвам мястото не само за културен туризъм, но и за отдих. Ако се занимавате с финанси, стокова борса или друга напрегната дейност, може да отморите в една тотално различна атмосфера и да се насладите на местните обичаи.

Искрено се надявам днешният епизод и пътешествие из нашата прекрасна родина да ви е харесало и ако е така, може да оставите по един палец нагоре в подкрепа. Не забравяйте да се абонирате за канала, ако още не сте, и да чукнете камбанката, за да получите ичвестие когато кача ново видео!

Категории
Тагове