Крият ли ТАЕН КОД скалните ниши в РОДОПИТЕ? – Мистериите на България

Zamunda TV декември 19, 2020

До ден днешен не се знае с точност какво представляват мистериозните трапецовидни ниши, които се появяват на много места в Родопите! Крият ли таен код Орловите скали и Глухите камъни? Това е само една от хипотезите! ✅

📘 Поръчай НОВАТА ми книга „Топ мистериите на ВСЕЛЕНАТА“ с отстъпка тук: https://bit.ly/3lqComy

Скъпи приятели, новата ми книга вече е по книжарниците и онлайн във всички сайтове. Ако искате да научите повече за Вселената и нейните тайни, последвайте линкчето по-горе! Приятно четене. 😊

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод „Clash3“ и 3% от техника с „Clash3PC“ – http://ozn.bg/2mn0oIf​
📙 Поръчай „Топ мистериите на СВЕТА“ тук: http://bit.ly/2O6xJXR​
📗 Поръчай „Топ мистериите на България“ тук: https://ozn.bg/2OMkauI​
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq​
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe​
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ​
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Днес се отправяме на ново пътуване из най-мистериозните кътчета на нашата България. Ще посетим две от най-известните локации, на които може да наблюдавате известните трапецовидни ниши. Несъмнено всеки, който ги е посещавал е усетил тяхната призрачна красота. Но също така всеки се е питал: Кой ги е направил и за какво служат?

#TheClashers #Mysteries #Bulgaria

За момента се смята, че трапецовидните скални ниши са издялани от траките преди около 3000 години. Макар археолозите да базират своите оценки за възрастта им благодарение на предметите, които намират наоколо, никой не знае колко стари всъщност са те. Има хипотези, че са много по-древни и принадлежат на цивилизация, населявала нашите земи хилядолетия преди траките.

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Предназначението на трапецовидните скални ниши също е неизвестно. Едни го обвързват с религиозни култове, с други с почитане на богове. Каква е истината? Отговор на този въпрос не може да бъде даден, защото категорични доказателства в подкрепа на едното или другото няма. Някои дори смятат, че са палели огньове в нишите, и така са отдавали почит.

Трапецовидните ниши са уникални в световен мащаб и на Балканския полуостров най-много от тях се намира в България. Повечето от тях са датирани от първото и второто хилядолетие преди христа. Археолозите използват намерените около тях предпмети, за да установят годините. На практика, те може да са много по стари. Някои хора вярват, че траките не са тези, които са ги издялали в камъка. Може би са дело на много по-древни хора и тракийските племена просто да са ги заварили и използвали.

Каквото и да си говорим трапецовидните ниши си остават една от най-големите загадки на България. За щастие всеки може да се докосне до тях и да изпита тайнственият им магнетизъм. Едва ли някога ще открием защо хората от миналото са преминали през цялото това изпитание, за да ги издълбаят, но вероятно са имало много основателна причина.

Харесахте ли видеото? Ако е така, може да ме подкрепите с един палец нагоре! 🙌 Може да се абонирате за канала, ако съдържанието ви допада. Хубав ден! ❤️

Categories