Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)

Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)

Jan. 01, 1990
Your rating: 0
votes

Сезони и епизоди

1Сезон 1 Jan. 01, 1990
10

Creator

Актьори

Matthew Ashforde isHotel Porter
Hotel Porter
Roger Sloman isThe Blind Man
The Blind Man
Nick Hancock isThe Camera Thief
The Camera Thief

Описание

Това е най-известната роля на английския комик Роуън Аткинсън, която го превръща в звезда на световната комедийна сцена.

Роуън Аткинсън успява да създаде герой, който, без да претендира за стил, интелект или някоя друга възвишена ценност, е запомнящ се и много, много забавен. Но кой всъщност е Мистър Бийн? Труден въпрос! Героят се появява като идея в главата на Роуън Аткинсън още докато той е магистър в Оксфорд. В период от няколко години той успява да лансира своя герой в отделни комедийни предавания, но никъде не успява да осигури постоянството, нужно за да бъде героят, приет от зрителите. Е, това се случва през 1992г.! Тогава самият Аткинсън, заедно с Робин Дрискол, Ричард Къртис и Бен Елтън създават телевизионната поредица „Мистър Бийн”. И до ден днешен почти нищо за героя не е известно – за миналото му, какво работи или дори как е първото му име! Е, поне последният въпрос получава (донякъде) отговор в един от епизодите, когато виждаме паспорта на Мистър Бийн, в който срещу „лично име” стои единствено „Мистър”…

Самият Бийн е, както го определя неговият „баща” Аткинсън, „дете в кожата на пораснал мъж”. Героят е абсолютно инфантилен, по детски любопитен и добродушен, некоординиран и прави много, много странни физиономии.

Това, което кара всички зрители навсякъде по света толкова много да харесват Мистър Бийн, е, че той постоянно попада в най-тривиалните възможни всекидневни ситуации и показва пълната си липса на връзка с реалността. Е, човекът не е пълен глупак – защото винаги намира начин да се справи с всяка ситуация… нищо, че предизвиква тотален хаос след себе си. Само мимоходом ще споменем как той пребива с дясната си обувка маринована рибка, която го напада докато той се опитва да я сложи в сандвича си. Или как се включва с любимото си плюшено мече в конкурс за послушни домашни любимци. Или как се представя за фризьор… и отрязва плитката на един клиент, докато го слуша колко усилия му е коствало да си я пусне и да я поддържа.

Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Мистър Бийн / Mr. Bean (1990)
Оригинално заглавие Mr. Bean
TMDb Рейтинг 7.9 423 гласа
First air date Jan. 01, 1990
Last air date Nov. 15, 1995
Сезони 1
Сезони и епизоди 14
Average Duration 25 минути

Подобни заглавия

Страноприемница “Ямайка” (2014)
Раят на дамите (2015)
Приключенията на Мерлин / Merlin (2008)
Metro Park (2019)
Червения орел / Águila Roja
痛いのは嫌なので防御力に極振りしたいと思います。 (2020)
Lodge 49
Любов за продан (2013)
Касъл / Castle
じょしおちっ!~2階から女の子が・・・降ってきた!?~
Liza on Demand
Санта Кларита диетична