СОЦИАЛИСТЪТ КРУМ ДОНЧЕВ ВЪЗСТАНОВИ КЪЩАТА НА ГОЛЕМИЯ ХУДОЖНИК ГАЛИЛЕЙ СИМЕОНОВ

Zamunda TVянуари 8, 2021

Домът на големия български художник, Галилей Симеонов, беше възстановен след дарителска кампания, инициирана от члена на Националния съвет на БСП, Крум Дончев. Той успя да събере повече от 20 000 лева, за да превърне разрушената къща на художника, нарисувал най-хубавите портрети на Васил Левски, в уютен дом. Неотдавна снимки на спящия в каруца мъж обиколиха социалните мрежи и предизвикаха вълна от съпричастност.

В ремонтираната къща е изграден нов водопровод, нова електрическа инсталация, покривът е сменен, поставена е изолация на цялата сграда, както и нови настилки и баня. Домът е обзаведен с мебели и техника, а на художника са осигурени и принадлежности за рисуване – статив, пана, четки и бои.

“Хората, които са ни отгледали и възпитали, хората, които са се борили за тази страна, за нейните деца и за нейните ценности, култура и морал, заслужават да имат достоен живот!’, написа в профила си във фейсбук самият Крум Дончев. Щастлив е, че над 1200 дарители са се включили в акцията и са помогнали на заслужилия български творец Галилей Симеонов.

Categories