Топ 10 неща, които са МНОГО по-големи отколкото ОЧАКВАХТЕ!

Zamunda TV май 30, 2020

Днес ще видите неща, които в умовете ви са с определени размери, но в РЕАЛНОСТ са доста ПО-ГОЛЕМИ. Каня ви да едно ново пътуване, което за пореден път ще преобърне представите ви за света около нас. Приятно гледане!

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод „Clash1“ и 3% от техника с „Clash1PC“ – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай „Топ мистериите на СВЕТА“ тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай „Топ мистериите на България“ тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Колкото повече изучаваме света около нас, толкова повече той ни изумява. Не знам за вас но аз винаги съм се възхищавал как мозъкът ни възприема някои неща, а те в реалност изглеждат съвсем различно. Когато говорим с цифри за размерите понякога се объркваме, но когато сравним дадени предмети с неща, които вече познаваме представата ни се преобръща. Аз съм Слави и днес съм решил отново да начина ви на мислене с Топ 10 неща, които са МНОГО по-големи отколкото си представяхте.

#Top10 #TheClashers

Човешкото око има странната способност да привиква с нещата около нас. Когато си вземем нов телевизор, той ни се струва огромен, но само след няколко дни е вече нормален и искаме по-голям. Вие забелязали ли сте този феномен?

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Предполагам всеки от нас виждал костенурки, било то в дивото или в зоопарк и сме добре запознати с размерите им. Аз лично като бях малък на село си отглеждах няколко в градината и нагризваха повечето от ниските домати. Предполагам не съм единствения. По света има много гигантски костенурки, но една се отличава. Представям ви кожестата костенурка, която е най-голяма от всички нейни роднини. Хората, които ме следват, знаят, че в момента съм съсредоточен в третата си книга, която ще е за мистериите на Вселената. Всеки ден се учудвам какви са размерите на космоса и колко малки сме ние всъщност. Да вземем за пример нашето слънце, което звезда от среден размер. Знаете ли колко броя планети като Земята биха се поместили в слънцето? Свикнали сме да виждаме малките градински охлюви, които излизат след дъжд и да си играем с тях. Някои националност като французите обичат да ги похапват, за други те са анимационни герои. Един вид във Африка обаче впечатлява със размерите си.

Ако се разхождате в планината може да сте имали късмета да видите кръжащ в небето орел. Знаем, че тези величествени птици са големи, но рядко сме ги виждали отблизо, за да оценим реалните им размери. Както знаем те са хищници и имат доста сериозни оръжие, като най-опасното са техните нокти. Ето колко големи са те всъщност, сравнени с ръката на възрастен мъж. Като заговорихме за въздушни хищници, аз се запитах, добре де коя е най-голямата птица живяла някога. Открих лесно отговора в странно за произношение име. Представям ви Кетцалкуатулус – най-голямото летящо животно, което е обитавало Земята. Скатовете са едни от най-интересните морски обитатели, които можем да наблюдаваме. Техния извънземен външен вид е обект на проучвания и интерес от много години насам. Един вид обаче впечатлява със своите размери и ако го видите на живо съм сигурен, че ще побегнете. Това е гигантския сладководен скат.

Синият кит е най-голямото животно, което обитава нашата планета. Днес обаче ще разгледаме само един негово орган, сърцето. Ето 1:1 модел изложен в природонаучен музей. Виждате как момче може да влезе само в едната му аорта. Теглото на сърцето моце да достигне до 200 килограма. Кабелите за високо напрежение са навсякъде около нас. Виждаме ги когато пътуваме и някой път наистина могат да загрозят природните гледки. Има обаче места по земята, където електроенергията не може да бъде доставена по този начин. За това кабелите трябва да се полагат или под вода или под земята. Една от най-интересните модерни гледки сред природата са вятърните паркове и соларните електроцентрали. Колко от вас са заставали до някоя от тези турбини за да видят реалният им размер? Не са малки, нали?

Искрено се надявам днешното видео да ви е допаднало и ако е така, може да ме подкрепите с един палец нагоре! Благодаря ви! Не забравяйте да се абонирате за канала!

MUSIC:

Rite of Passage by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)
Source: http://incompetech.com/music/royalty-free/index.html?isrc=USUAN1100539
Artist: http://incompetech.com/

Categories
Tags