ТОП 10 ПРИЗРАЧНИ ПЕЩЕРИ, които НЯМА ДА ПОВЯРВАТЕ, че са на ЗЕМЯТА

Zamunda TV октомври 31, 2020

Пещерите по света могат да бъдат красиви, но и опасни. Кои са НАЙ-СТРАННИТЕ пещери и защо хората се омагьосват постоянно от тях? Ще разберете от новото видео! Гледайте!

🛒 5% отстъпка от игри и аксесоари в Ozone.bg с промокод “Clash3” и 3% от техника с “Clash3PC” – http://ozn.bg/2mn0oIf
📘 Поръчай “Топ мистериите на СВЕТА” тук: http://bit.ly/2O6xJXR
📕 Поръчай “Топ мистериите на България” тук: https://ozn.bg/2OMkauI
🔔 Абонирайте се: http://bit.ly/2w9ePIq
🎮 Гейминг канал: http://bit.ly/2Jn9mCe
👨‍💻 Тек канал: http://bit.ly/2Qs7BqZ
👕 Тениски и Мърч: http://bit.ly/2CBUf8k

Няма как да не говорим за едни от най-мистериозните и загадъчни обекти, които майката природа е сътворила на Земята. Някои хора организират специални почивки до отдалечени дестинации и плащат хиляди евро, само за да посетят дадена пещера. За някои хора това не си струва, но за други е тръпката на живота им. За това днес съм подбрал най-странните или както аз им казвам – призрачно-странни пещери, за които няма да повярвате че са на Земята.

#TheClashers #Top10 #Caves

В България има много интересни пещери близо до лесно достъпни дестинации и съм сигурен, че много от вас са пътували до тях за да ги видят от първо лице. Ако искате може да ми споделите кои пещери сте посещавали на наша територия и какво ви е харесало в тях. Който види този въпрос, нека отговори с “от описанието съм”, за да ви различа и да знам, че четете. 😀

Социални мрежи:
✦ Facebook: http://bit.ly/2hEack9
✦ Instagram: http://bit.ly/2wsoBCv
✦ Twitter: http://bit.ly/2wrfqCr
✦ E-mail: [email protected]

Откриваме днешната топ 10 класация на The Clashers с една от най-красивите пещери на територията на Русия – Ледената пещера (The Ice Cave). Макар да се намира доста далеч от Москва, тя е много посещавана и желана дестинация, не само за местните, но и за хора от цял свят. Далечният район на Русия се слави и с много хубава храна, така че ако на някой му се пътува, може да комбинира. След това ще ви покажа пещерата Сон Донг (Son Doong) във Виетнам. Освен, че тази Азиатска държава стана много популярна за туризъм и екзотични почивки, крие и много интересни дестинации. Сон Донг е най-голямата пещера в света до този момент. Жалко, че се намира на 10 часа полет със самолет, иначе съм първи, макар и таксата. Няма как да пропуснем и Великобритания (Great Britain) или по-точно Шотландия (Scotland). Там е една от най-странно изглеждащите пещери е днешното видео – Фингал (Fingal’s Cave). Определено я препоръчвам ако обичате да пътувате с лодка или корабче из интересни острови.

Минаваме на юг към една от любимите ми държави – Италия (Italy). Наскоро открих, че там има една пещера, която привлича хиляди туристи всяка година – Блу Грото (Blue Grotto). Този природен феномен е единствен по рода си и в миналото са мислили водите за магични. Ще разберете защо от видеото. А и да не забравите да се насладите на месната кухня на остров Капри. Не ми обръщайте внимание, сигурно съм гладен. След това отскачаме до Австрия (Austria) където ще посетим пещерата на ледените гиганти. Туристическата обиколка трае около час и 15 минути, но е достатъчно да се насладите на страхотни гледки вътре. Алпите (The Alps) са просто изпълнени с красиви тайни. Наското една от най-дълбоките пещери беше Крубера (Krubera) в Грузия (Georgia). Със своите 2197 метра трудно някой би ѝ взел първото място, но през 2019 и това се случи. Както и да е… Крубера си остава една от най-красивите пещери и ако имате време за ваканция може да я посетите.

В последните години Тайнланд (Thailand) много нашумя с екзотичните си плажове и почивки, но тази държава има още много природни ценности, които не са за пренебрегване. Една от тях е пещерата Там Лод (Tham Lod), която е с може би най-чистата вода. Когато говорим за природа, трудно може да не стане въпрос за Нова Зеландия (New Zealand). Тя е дом на една от най-интересните пещери – Уайтомо (Waitomo). Явно освен за прекрасен декор за Властелина на пръстените, има и още с какво да ни изненада. Просто удивителна държава. Сменяме континентите и отиваме в Южна Америка и по-точно Чили. Там можем да открием така наречените Мраморни пещери (Marble Caves). Не знам защо не съм включил и Съединените американски щати в днешната топ 10 класация, спомням си, че и там имаше интересна пещера. Заръшваме обаче в Мексико (Mexico), където близо две десетилетия една пещера изумяваше учените – тази на Кристалите (Crystal Cave). Ще разберете от новото видео защо е толкова специална и обект на огомен интерес. Очевидно и Мексико не е само за екзотични почивки и вкусна храна. Голяма държава, има и други богатства.

Ако трябваше да залагам на фондовата борса, щях да погледна Швеция, защото те явно имат силно бизнес усещане. Хотел в сребърни мини… Но няма да ви разказвам повече, ще си гледате класацията.

Не забравяйте да споделите видеото и да се абонирате за канала ако такова съдържание ви харесва! Оставете и по един лайк, винаги го оценявам!

Категории
Тагове