Video Sources 211 Гледания

  • Гледай
Украинска агония – Премълчаната война

Украинска агония – Премълчаната война

Jul. 15, 2015GermanyNot Rated
Твоята оценка: 0
7.7 3 votes

Резюме

Филмът съдържа кадри които могат да бъдат шокиращи за някои зрители!

Документален филм на немският режисьор Марк Барталмай прекарал 9 месеца в Украйна в периода 17 юли 2014 до април 2015 г., от двете страни на конфликта. Живее в Донецк от Юли 2014 година – точно в региона Донбас, където протича кървавата гражданска война.
Според западните медии едно е сигурно – Путин е отговорен за конфликта. Но Марк Барталмай иска да научи повече и отива директно на фронта с камерата си. „Украинска агония“; свидетелства за жестокостта на войната. Пропагандата достига нови висини. Дезинформация, тайни, полуистини и дори цели лъжи са оръжията на някои западни медии в тази война. Барталмай рискува живота си за да заснеме този филм. Като единствения немски журналист във военната зона, той придружава военните части на Донецката народна армия – точно в сърцето на войната.
Марк заминава за най-опасното по това време място за журналисти (6 от журналистите с които е работил там загиват), защото вижда големите несъответствия по медиите. Когато пристига не открива никакви журналисти на място. Всички кореспонденти стоят удобно в Киев и препечатват каквото им съобщи генералния щаб на Украйна, разпръсквайки тази информация по световните агенции. Когато филмът е готов, той има няколко прожекции в Германия преди да бъде забранен, защото „не споделя официалната линия, която Германия следва“, макар и филмът да е достоверен. Подложен е на жестока цензура и репресии от страна на властите, които не престават и до днес. Филмът прави кратко описание на предисторията – събитията довели до злополучната война, Кримските събития, зверствата от Одеса. След което започва престоят му там, той пристига в деня на свалянето на самолета MH-17 и показва множество кадри катастрофата и наблюдава отблизо процеса на унищожаване на доказателствата.

Оригинално заглавие Ukrainian Agony - Der verschwiegene Krieg
IMDb Rating 7.7 42 votes
TMDb Rating 10 1 votes

Director

Актьори и екип

Подобни заглавия

Mr. Death: The Rise and Fall of Fred A. Leuchter, Jr. (1999)
Fittan brinner – livet med vestibulit (2019)
Le mystère de la mort d’Hitler
Био гражданин (2020)
Funkiskungen (2019)
Depois da Ocupação (2019)
Look Away (2019)
The Pharaoh in the Suburb Uncovered (2018)
Diários de Classe (2019)
Winter on the blade (2020)
Извънредни директиви / Rules of Engagement
Die Affäre Borgward (2019)